Thanks For Viewing My Blog =) ~ http://misspororosws.blogspot.my

Salam Aidiladha

Views

Sempena Hari Raya Qurban ini, mari kita semak, apa pengorbanan yg perlu kita lakukan untuk: 


1. Diri kita - baca Quran, solat berjemaah, diet (untuk orang tertentu saja), exercise, cari ilmu, tingkatkan kemahiran, etc

2. Ahli keluarga - pesan & nasihat, doakan, tunjuk teladan terbaik, pamer kasih syg, beri masa utk mrk, etc

3.
Ibubapa - doakan mereka, penuhi keperluan, beri khidmat, call atau ziarah, gembirakan mereka, elak susahkan mereka

4.
Jiran tetangga - doakan, ziarah, tegur sapa, pesan memesan, elak mengumpat, elak menyusahkan, beri hadiah/ makanan, etc

5.
Agama - berdakwah mengikut kemampuan,

6.
Negara - doakan pemimpin & rakyat agar dpt hidayah & pertolongan Allah, jadi warga yg terbaik, berikan sumbangan positif agar jadi aset kpd negara

7.
Dunia - baiki diri, bantu baiki org lain, baiki & jaga alam sekitar & doakan agar manusia bersatu & dunia jadi aman.

Buatlah apa yg kita mampu & yakin setiap apa yg kita lakukan ada kesan kpd seluruh dunia. 

Selamat Hari Raya IdulAdha. Maaf zahir & batin. Moga allah rahmati kita...



May the blssings of Allah fill your life with happiness and open all the doors of success now and always.



With Love,

! Like Kalau Suka !

KENANGAN BERSAMA P17

Views

Hye...Harinie aku nak story about trip classmate aku masa kat kedah suatu masa dahulu. Walaupun dah berlalu zaman kat matrik tapi ia adalah saat yang paling manis dan takkan aku lupakan. Agak beruntung kerana dapat classmate yang sporting n satu kepala giler2. Masa kat Kedah dulu kitaorang classmate ada buat trip ke Sungai Petani, Kedah. Saje2 untuk hilangkan tension laa katakan. Kami sewa 2 buah kereta untuk senang kan perjalanan kami. Jom layan gambar, x syokk kan lau asyik baca je.. hehehehe. Sebelum toe aku nak kenalkan classmate aku kat semua. Memang diorang semua sporting giler laa.


( Duduk dari kiri : Nisah, Nadrah, Faziera, ME, Kyra, Hayati, Ieda )
( Berdiri dari kiri : Fahmi, Hazwan, Khairi )

tadaaa...Nie muka2 classmate aku time kat matrik dulu. Dulu aku study kat Kolej Mara Kuala Nerang, Kedah. Best tau study sana sebab makan free. Hehehhe. Elaun pun dapat. Agak keberuntungan jugak laaa..ok sekarang sambung story pasal trip tu.


Kitaorang bertolak pepagi lagi kat shahab perdana coz kereta sewa kena ambil kat sana. Memang excited giler kut. Dah ambil kereta tu ape lagi terus ke sp. Destinasi utama kitaorang ialah main air kat The Carnivall.

 Sampai pun kat destinasi utama. hehehheee. Tak sabar dah semua nie.


 Budak nie memang excited lau bab2 main nie..

Gegurl P 17.

 Snap pic dulu sebelum masuk. Smileeee


 Nice pic~

 Candid laa sgt kan~

 The Carivall. best wooo.

 Kitaorang enjoy~

 Lau bergambar semua excited kan.. heheehheehe

 Semua dah x sabar dah nak main air.. Jom2~

 Tgk semua dah basah dah.. Sempat lagi snap gambar.

 Perkenalkan nie lah jejaka2 hansem p17. Heheheehheh. Hansem laa sgt..~

 Comel je gamabr nie coz semua ada dalam gambar nie.

 I love ualzz so muchh. Thanks for always being there for me :)

Peace :)

 Dah siap2 enjoy toe kitaorang pun bersiap2 nak ke Pantai Merdeka plak..

 Love u frenzz. Miss u so muchh..

 Always miss this momentt :)

 Peace..~

 Enjoyyy~

 Sorang tersesat kat belakang. Hehehhhe. Hazwan memang lau bab snap pic cepat je..



 Snapp~

 Bye2~  The Carnivall.

 Kami enjoy datang sini tau.. Hehehhehe~

Shopping barang2 dapur.

3 orang nie memang x pernah berpisah.. Heheehhehe~

Suka gmbr nie sebab nampak cam Fahmi seorang ayah plak.. hehehhheehe. Kyra mama n Hazwan anak. wakakakka~

Yeaaaayy. Kami dah pun sampai kat Pantai Merdeka. So prepare nak buat bbq untuk mlm nie. Tak sabar tau~

snapp~

snapp lagii~

candid~ (kat chalet D'Yan)

peaceee~

poyooo je kann~ heheheheheehe.

smilee :)

cam kanak2 ribena pun ada~

Hazwan punya kerje laa nie..

happy je semua..

borak2 sementara nak tunggu bot sampai nak g ke Tanjung Dawai

Kami p17. Happy sangat2. Hazwan memang x leh blah dah. heheheehh~

Kami p17. Alwayss together~

P17 THE BEST

Pose perbagai gaya~

Hazwan dah nak naik ke langit agaknya... Sewell tol mamat sorang nie.. Heheeheehe

Atas bot otw ke Tanjung Dawaii~

smilee :)

~Tanjung Dawai

Happy Classmates~

dah sampai pun..~

Kat jeti Tanjung Dawaii~

Dah siap2 ronda kat Tanjung Dawai

Laparrr. Cari breakfast dluu~

taadaaaaa~  breakfast kat Aman Jaya.

smileee n snap~

Makan sambil borak2 n rancang nak g main bowling~

Main bowling kat Aman Jaya.. Best sbb tempat dia besar tau.

peace :)

hahahhaha~ semua mata kat atas. Agak2 sape eak menang.

Sempat lagi kami bergambar. Miss u Nad~

yeaaaayyy..akhirnyaaa.

So, Sampai sini sudah aku story sal trip P17 yang memang gempak and sweet memory laa buat aku. Sekarang semua dah berpisah kat destinasi universiti yang berbeza. Aku harap korang semua takkan lupakan saat ini eak.. Nanti lau ada masa kita jumpe n buat trip lagii eak.. Bestt tau dapat kawan cam korang semua. Semoga korang berjaya dalam bidang masing2. Aku sentiasa doakan kejayaan korang semua.. bye2

p/s : Thanks you so much for being a part of my life. Without you, life wouldn't be so wonderful ~



Hold a true friend and don't let go. 
True friend comes once in a lifetime


With Love,

! Like Kalau Suka !